Strona główna Tagi Jedzenie

Tag: jedzenie

Parzenie kawy na 5 sposobów. Sprawdź jak zrobić pyszną kawę

Parzenie kawy to przyjemny i miły rytuał. W domowych warunkach możemy przygotować kawę na kilka sposobów. Prezentujemy kilka z nich. Smacznego !

Najlepszy tran – dlaczego warto wybrać Tran Omega-3 1600 mg od...

Na rynku jest wiele preparatów z tranem, ale jaki i dlaczego wybrać? W redakcji mieliśmy przyjemność przetestować tran omega-3 od Nordic Naturals, który polecamy.

Właściwości lecznicze kminku zwyczajnego

W dobie coraz to popularniejszej medycyny naturalnej wzrasta również zainteresowanie ziołolecznictwem. Nie ma oczywiście w tym nic dziwnego, ponieważ w Polsce występuje bardzo dużo...

Właściwości zdrowotne ananasa

Od wielu lat ananas zajmuje uprzywilejowaną pozycję zarówno w kuchni jak i w zaleceniach dietetycznych dotyczących zdrowego odżywiania. Badania przeprowadzone w XX wieku dowiodły,...

Orzechy arachidowe – właściwości odżywcze i wpływ na organizm

Orzechy arachidowe (ziemne) znane są już ludzkości od setek lat. Są do dziś doceniane za ich drogocenne właściwości lecznicze i wartości odżywcze. Fistaszki, bo...

Awokado: jakie korzyści dla zdrowia ma jedzenie tego owocu?

Awokado jest najbardziej kalorycznym owocem, jednak mimo to, warto je jeść, ponieważ ma mnóstwo dobrych składników odżywczych, które wykazują pozytywne działanie na różne funkcje...

Znaczenie diety w chorobach autoimmunologicznych

Dieta jest jednym z najważniejszych elementów wpływających na ograniczenie rozwoju chorób autoimmunologicznych. Z badań wynika, że zaledwie 25 proc. chorób o podłożu autoimmunologicznym jest spowodowanych...

Nasiona Chia (szałwia hiszpańska) i jej właściwości

Nasiona Chia to bogactwo kwasów omega 3, błonnik oraz ogromna ilość witamin i minerałów. Tylko kilka składników, które posiadają nasiona Chia i chociaż cała...

Jak przygotować się do gastroskopii?

Historia gastroskopii sięga końca IX wieku, kiedy to polski profesor Mikulicz po raz pierwszy obejrzał wnętrze żołądka człowieka. W tym czasie badanie to było...

L – Arginina i jej znaczenie dla człowieka

Arginina należy do grupy aminokwasów kodowanych przez DNA, jest organicznym związkiem chemicznym. Ma charakter zasadowy. W żywych organizmach uczestniczy w przemianach azotowych. Jest zaliczana...

Wybór redakcji